emma

så mycket roligt. så lite tid!

20071106

i kamp för folkbildningen

Fick en bit av ett mail uppläst i radion. Inte så upphetsande, mer upprörande. Det är ett återkommande tema, det där med att programledare funderar över hur saker fungerar, inte kollar upp det, och sprider sina teorer om hur saker ligger till. När det finns ett svar!

Frågan gällde om hjärnan kunde lära sig att tänka i vissa banor, alltså att om man började tänka deppiga tankar och fortsatte med det så blev det en motorväg på depptanksstråket och lättare att hamna där. Så att hjärnan "växte till" på det området. Den manliga programledaren tyckte att det lät som bullshit.

Jag tänkte att det är ju lite jobbigt om lärdomen från att lyssna på det här programmet är att det är bullshit, så jag mailade in och sa att det stämde. Och fler med mig tydligen, det togs upp igen eftersom flera hade mailat. Men han försvarade sig med att förklara att han hade menat att hjärnan inte blir STÖRRE på just den platsen. Nej, men det hade ju inte varit någon som sagt heller? Den kvinnliga programledaren fyllde då i någon annans mail att det (i princip) är synapserna som blir större, men det viftade han bort med ett "därom tvista de lärde".

Nej pucko. Därom tvista DU med de lärde.

1 Comments:

At 07 november, 2007 20:45, Anonymous Anonym said...

awesome

 

Skicka en kommentar

<< Home